My New Year Goals and Girly Winter Outfit

11:35





My New Year Goals

EN :: Goals. I replaced the word resolution with the word goals as the word resolution reminds me of something I have to do and strictly stick to it. The goal is really a better word for me to use and it is just something like a mindset. It doesn´t matter if I can´t fulfill that but I can at least try and set smaller goals which bring me to the bigger ones. Which are those mine?

  • BLOG :: As far as my blog, Muse kicked me to my bum and my husband has a huge part on that. Last few months I was really inactive on my blog  and I thought there is no point to have it but his words and my train of thought persuaded me that this is what I want to do. Why not? So what is my goal? I´m not gonna set an exact amount of posts per week etc. because it is "I have to" instead of "I want" so I will leave it for coincidence and for those free evenings with the glass of wine.
  • PERSONAL GOALS :: Me and my bad timekeeping. Yes I am always late and I usually run to work every day. Everything I do takes me long and I never start earlier. So my goal is to be punctual and try to come on time everywhere. The other smaller personal goal is to be more positive. I take everything too seriously and I underestimate myself too much. Everything I do or want to do is unreal or unattainable for me and then it all lead to my negativity. I should think more positive and believe in myself. The last personal goal is that I would like to get up earlier in the mornings. This will be very hard for me because I am a type of person that I can have even 10 alarms and still not get up. But then I am all day negative and angry on myself that I could have longer day and manage everything I wanted.
  • HOBBY :: The first one is about reading. I used to read loads in the past but this last year I read maybe one or two books only. My goal is 12 books per year and I already started with the first one and I have to say I love it again. Another goal is about the gel nails. You probably know that I did my course but I want to be better and better and try to do more designs and make a progress as I am a bit slow and didn´t try to draw many designs. And the third one is not really my hobby haha. It is cooking.  I actually hate cooking but to be honest I am tired of cooking the same meals every week. My goal so is to try at least one new meal per month. I know it´s a bit risky because me and my husband love our traditional Slovak cuisine, but you never know unless you don´t try. And there is always a possibility to adjust the recipe to our taste.
  • TRAVELLING ::  Last year we traveled a lot and we saw 3 beautiful places. I can´t set a goal that I want to see 3 countries per year because it´s not that easy with our jobs etc. But I would like to visit at least 1 foreign country a year and one place I have never been to in the country I live.  This is a great goal as I didn´t see many places in my country as well especially nice castles.
  • CLOSET ::  I finally cleaned my closet yesterday and it feels so good. My goal is to buy a few basic pieces to my closet as I found out that I don´t have many good quality pieces. The goal is quality and not quantity. I already started though and bought nice cashmere sweater in grey color and I would love to have the same in beige and black. Also I don´t have a good long black coat which would suit to everything and a few basic one colored tops. I have many colorful skirts with patterns and also colorful bags so I need some basic pieces to combine.
I think I have many many goals for new year and I still have few in my head which I leave for myself. But one of my goals will be accomplished partly today because we go for a city break to Edinburgh today ♥

SK :: Ciele. Týmto slovom som nahradila slovo predsavzatie, ktoré v nás častokrát vyvolá skoro akoby príkaz niečo urobiť, s niečím začať a takto to striktne dodržiavať. Cieľ je predsalen lepšie slovko a je to v podstate len nejaké myšlienkové nastavenie. Nevadí, že sa to nepodarí splniť, ale človek sa o to aspoň pokúsi a k splneniu cieľa si môže vytýčiť menšie ciele, ktoré ho krok po krôčiku k veľkému cieľu dovedú. A aké sú tie moje?

  • BLOG :: Pokiaľ ide o môj blog, kopla ma múza do zadku a sčasti má na tom podiel môj manžel. Už niekoľkokrát počas posledných dvoch mesiacov som sebe a jemu povedala, že to nemá zmysel, ale jeho slová a moje myšlienkové pochody ma prehovorili a dostala som znovu chuť písať. Veď prečo nie? No a môj cieľ? Určite si nejdem stanovovať koľko článkov týždenne pridám atď., pretože to je zase "musím" namiesto "chcem", takže to nechám na náhodu a na tie voľné večery pri pohári vínka.
  • OSOBNÉ CIELE :: Ja a moja nedochvíľnosť. Áno vkuse všade meškám, do práce utekám na poslednú chvíľu, všetko mi dlho trvá a nezačnem s ničím skôr aj keď viem, že to zaberie dosť času a potom nebudem stíhať. Takže mojím cieľom je posnažiť sa byť dochvíľna a prísť všade načas. Ďalším menším cieľom je snažiť sa byť trošku viac pozitívna. Vždy všetko beriem vážne a všetko je pre mňa nedosiahnuteľné a nereálne a končí to veľkým negativizmom. Mala by som si aj viac veriť a myslieť pozitívnejšie, a tak si to k sebe pritiahnuť :) V osobných cieľoch ešte mám to, že by som rada vstávala o trochu skôr. Je to pre mňa asi to najťažšie, pretože si dokážem budík odložiť aj 10x a vstať o hodinu po ňom a dokážem sa potom celý deň sama sebe sťažovať, aký som mala krátky deň a ako som ho mohla využiť lepšie nebyť mojej lenivosti :D
  • HOBBY :: Zistila som, že minulý rok som prečítala nanajvýš 1 alebo 2 knižky - žalostne málo. Niekedy dávno som knihy veľmi rada čítala, teraz sa to už nejak vytratilo z dennej rutiny. Cieľ znie - 12 kníh ročne a s tou prvou som už začala a začalo ma to baviť. Hobby číslo 2 sú nechty. Ako niektoré viete, urobila som si kurz na gélové nechty, ale mojím cieľom je neustále sa zdokonaľovať a hlavne skúšať rôzne dizajny. Tretie hobby vlastne ani nie je moje hobby haha a robím to skôr z donútenia.. áno je to varenie :D Rada by som ale skúsila nejaké nové recepty (aspoň 1 za mesiac), pretože ma nebaví neustále variť to isté dokola. Navariť niečo nové je síce risk, pretože to nemusí extra dobre chutiť - hlavne keď sme obaja s manželom zvyknutí na takú tradičnú slovenskú kuchyňu, ale človek nikdy nevie, kým to nevyskúša a neprispôsobí si recept podľa seba.
  • CESTOVANIE :: To je u nás skôr nepredvídateľné, lebo všade, kam ideme sa rozhodneme  z ničoho nič. Minulý rok sme boli na 3 krásnych miestach a myslím si, že je to neskutočné. Nemôžem si stanovovať ciele typu - chcem navštíviť 3 krajiny ročne, pretože to len tak u nás nefunguje... Ale určite by som rada navštívila aspoň jednu cudziu krajinu ročne plus navštívila nejaké nové miesto v mojom okolí alebo v krajine, v ktorej žijem. Slovensko som teda nevidela ani zo štvrtiny a veľmi rada by som zašla hlavne na hrady a zámky - Bojnice, Oravský zámok či Trenčiansky hrad. A nebolo by zlé znovu po detstve navštíviť Spišský hrad či Vysoké Tatry a oživiť spomienky...
  • ŠATNÍK :: Tak ten som si včera mimochodom konečne upratala haha :D No mojím cieľom tentokrát je doplniť si šatník o pár kvalitných basic kúskov, ktoré mi tam chýbajú. Nedávno som s tým už začala a kúpila som si svoj prvý kašmírový sveter, ktorý je v neutrálnej sivej farbe a veľmi sa z neho teším. V šatníku by som ešte rada mala kvalitný béžový a čierny sveter, chýba mi tam kvalitný elegantný dlhý čierny kabát a možno zopár basic jednofarebných topov, ktoré by sa hodili ku všetkému. Keď sa pozriem na moje sukne, všetky sú niečím zaujímavé a potom hodinu plačem pred skriňou k čomu ich mám skombinovať. Rovnako je to aj s tým, že mám kárované sako, kockovaný kabát, farebné a vzorované kabelky atď. a to všetko ma zaväzuje k tomu, aby som takéto výrazné kúsky kombinovala s jednoduchými.
Myslím, že cieľov na tento rok je viac než dosť a určite sa ešte nejaké nájdu, ale tie si uchovám už len pre seba. Jeden zo spomenutých cieľov sa mi ale splní už dnes, pretože poobede letíme do Edinburghu! ♥





Girly Winter Outfit

EN:: This outfit was left in the folder a longer time now but I finally edited the photos and posted it. I think it would suit to Scotland now when I look at this skirt but I have to think of something different :) Skirts are my favorite pieces to wear if it´s winter or summer and my husband would nod in approval :). This one is quite versatile - I wore it on Tenerife as well and I paired it with some cami tops in black or green. You actually can pair it with loads of colors, just pick one you like on the skirt. Now in winter I combined it with some warm sweater in dark blue and some metallic boots which went nice with the yellow color and with my beige coat together. I finally carried my Gucci marmont bag which I don´t really wear in this small town because then I feel too "overdressed" haha. The girls´ original outfits are leginggs, hoodies and trainers every day so when we finally go to Dublin or somewhere else, I sit in front of my wardrobe and I can´t decide which handbag should I carry :D Do you have many handbags at home as well? I just ordered one from TheKooples which should come last Friday but it didn´t and I was already pairing it in my head with some outfits I want to take to Edinburgh. Never mind. I´ll have to think up another plan for outfits :) We will definitely post some stories on our Instagrams tomorrow from Edinburgh so stay tuned (@sinnamona, @tuono114)

SK :: Outfit mi v priečinku leží už dlhšiu dobu, ale konečne prišla jeho chvíľa. Asi by sa teraz hodil do toho Škótska keď sa tak na tú sukňu pozerám, ale musím vymyslieť niečo iné :) Sukne sú mojím najobľúbenejším kúskom oblečenia či je zima či je leto a môj manžel by mi dal zapravdu :) Táto je celkom všestranná - mala som ju aj na Tenerife, kde som ju kombinovala len s krátkymi topmi v čiernej a zelenej farbe. Určite by sa k nej hodilo toho oveľa viac, stačí si vybrať jednu farbu, ktorá je na sukni a je to! Teraz v zime som k nej pridala teplý svetrík v tmavej modrej a metalické čižmy, ktoré ladia so žltou na sukni a béžovým kabátom. Konečne som po dlhom čase vytiahla Gucci kabelku, ktorú tu v mestečku veľmi nenosím, lebo sa tu potom cítim príliš "in" haha medzi všetkými tými dievčatami, ktorých každodenné "originálne" outfity tvoria legíny, mikiny a tenisky. Keď sa ale konečne vyberieme do Dublinu alebo niekam inam, tak mi vtedy ide prasknúť hlava, keď si neviem spomedzi kabeliek vybrať jednu, ktorú vezmem. :D Máte aj vy doma veľa kabeliek? Ja som si jednu novú objednala a čakala som ju už v piatok a v hlave si premietala outfity do Edinburghu v spojení s touto čierno striebornou kabelkou, ale keďže mi nestihla prísť, musím vymyslieť inú alternatívu :) Ozveme sa teda z Edinburghu, tak nás sledujte na našich stories na Instagrame (@sinnamona, @tuono114)






OUTFIT DETAILS
Sweater :: Arnotts
Skirt :: ZARA
Coat :: MANGO
Boots :: Kurt Geiger
Bag :: Gucci

You Might Also Like

4 comments

  1. To je super outfit! Moc se mí líbí ta kombinace:))

    ReplyDelete
  2. ta sukně vyzera uzasne! Naprosto krásne by seděla k nějakému punk outfitu. Ale i tvuj outfit vypada naprosto skvele. Mas úžasnou postavu. Jinak co se týče cestování, asi to není úplně easy procestovat vždy 3 země za rok. Ale alespoň 2 je dosažitelné. Záleží jak to člověk bere a má čas. Já letos chci moc navštívit Španělsko a Holandsko. :) snad něco z toho vyjde.

    www.melissakinsley.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dakujem pekne, anoo už mám v hlave aj nejaky outfit do punk stylu presne s touto suknou ♥ vlastnim aj martensy a myslim, že k nej pojdu ako stvorene :) Veru to s tým cestovaním nie je jednoduché či už časovo, finančne alebo kvôli práci atď, ale určite aspoň 1 krajina ročne by bola super :) Ja mam v pláne presne to - 1 cudzia krajina a 1 miesto v krajine, v ktorej zijem, pretože aj Slovensko je krásne. A držím prsty nech ti vyjde aj Spanielsko aj Holandsko :)

      Delete

Facebook : coming soon

Popular Posts

Shein

SheIn -Your Online Fashion Pullovers

Labels

ootd fashion outfit outfits style irishblogger slovakblogger fashionblogger fblogger wiwt fashionista whatiwore dkny irishfashion styleblogger trendy czechblogger furla outfitoftheday czechslovak lookbook Festina heels new in trending beauty mango slovakgirl winteroutfit autumn skirt Buffalo bblogger denimskirt fall outfit czech dailylook elegant embroidery falloutfit nakd slovak summerstyle thekooples beautyblogger diesel elegant look espadrilles girly style gucci guccimarmont irishfblogger leather jacket paul costelloe redlips spring outfit summeroutfit tips travel trendingnow wavy hair bag crossbodybag dailyoutfit denim dungarees edgy edgylook folklore furlabag karllagerfeld leatherjacket nailart nails off-the-shoulder over knee boots streetfashion trench coat winter ootd Kurt Geiger London MMissoni The Kooples ankle boots autumnoutfit beachwear blackandwhite blazerdress blogger checkedblazer closet remix crochet top crochetdress czechgirl designerbag dress edinburgh elegantlook fall fallootd gelnails hat kildare village lace leather bag leatherskirt metallic metallicboots miniskirt missguided nailinspiration newblogger off the shoulder off-the-shoulder top outfitidea oversized overthekneeboots oxford shoes pinaforedress poncho random red sandals semilac shoes silk blouse skater skirt skinnyjeans spring streetstyle sweaterdress tigh high boots tvoritalubit vans wavyhair zara Allsaints FurlaJulia MissKG allwhite allwhiteeverything ankleboots asos asymmetrictop autumntrend baseball cap blazer blazer dress braid bruno premi burgundy businesslook cardigan cashmere casual casual outfit casuallook check choker christmas christmasoutfit cigarettetrousers coats colorfultights combatboots cosmetics cowboyboots crochettop crop top darklips denim jacket designer shoes drmartens dublin dublinstyle edgy look england eyeshadows fall look fall ootd fashiomblogger fashion blogger faux leather dress fauxfur fauxfurcoat fendi frenchmanicure fur vest furlametropolis gift gingerbread gisou gisoureview gisouspray grey outfit greynails hair haircosmetics hairoil hairproducts hairstyle handmade highponytail honeyoil how to style choker how to wear baseball cap inspiration irihfashion irish jumpsuit kabáty knitted sweater lacebra lacetop lbd leatherbag leathercoat leatherdress leatherpants leathersandals lifestyle lipstick long coat longhair mac makeup mallorca marmont matte mixing colors mugs nailinspo nailtechnician nastygal nechtovyraj off shoulder offtheshoulder ombrenails orsay outfitinspiration outfitotheday outlet overlapdress palette peacoat peter pan collar pinknails plaid pleatedskirt polkadot polkadotskirt ponytail prada present pumps redblouse redcoat reddress redlipstick replay reserved ripped jeans rippedskirt rockstud romantic scotland semilacnails shein shopping shorthair silky blouse silverheels silvershoes simple slipons slovakblgger slovakczech slovakfashion slovakgirl czechblogger smallbag snakeprint sockboots sporty look sportylook springoutfit studs stylish suitpants summerlook sweaterweather tartan themanicurecompany tights tipforpresent topshop towerbridge travelblogger travelling trousers turtleneck urbandecay valentino valentino garavani vila watch waterfall coat wavespray weddingoutfit whitedress whiteshirt winter coat wintertrend zimné kabáty zoeva